Borstvoedingsworkshop (2h)

 

 3,2,1… Start met borstvoeding

 “Borstvoeding is iets natuurlijks”, wordt vaak gezegd.

Waarom dan een infosessie? Op zich is dit waar: borstvoeding werd eeuw na eeuw doorgegeven van moeder op dochter, van zus op zus. Iedereen zag andere vrouwen hun kind voeden. Vrouwen konden de lichaamstaal van hun baby volgen omdat ze die kenden van bij anderen. Door het werken buitenshuis en de ontwikkeling van andere zuigelingenvoedingen, was het aandeel van borstvoeding in de maatschappij aan het dalen. 

Door deze workshop leer je als toekomstige ouder de basis kennen om je eigen beeld te vormen van hoe het kan lopen en nadenken over hoe je met bepaalde situaties wenst om te gaan. Want vaak maakt het krijgen van tegenstrijdige adviezen het extra verwarrend.

We proberen hier een realistisch beeld te schetsen van hoe het nu is om borstvoeding te geven. Het kan veel en moeilijk lijken, maar vaak is het een kwestie van even wennen. Je geeft je best even de tijd om alles te leren en om samen met je baby je weg te vinden. 

 

Wanneer en waar:

Deze workshop gaat steeds door op zaterdag voormiddag, in de praktijk in Aalst

– 18 november van 9h30-11h30

– 9 december van 9h30-11h30

 

Inschrijving en info:

Inschrijven kan via mail of telefoon.

Het inschrijvingsgeld: De mutualiteit betaalt ons gedeeltelijk via derdebetalersregeling. Daarnaast is er een stukje remgeld van 30€/inschrijving (dus per persoon) van 2h dat je zelf nog moet betalen.

Hiervan krijg je een betalingsbewijs  via mail dat je kan indienen bij de hospitalisatieverzekering.