Tarieven

Door te deconventioneren kiezen we ervoor om de tarieven van het RIZIV niet meer te aanvaarden. We bepalen wat onze zorg waard is en leggen prijzen vast voor een correcte, eerlijke verloning. Dit bedrag is een weerspiegeling van onze expertise, onze kunde, onze aandacht, onze geïnvesteerde tijd, onze kwaliteit en onze verantwoordelijkheid. Het is tevens een vergoeding voor het onzichtbare werk achter de schermen waar veel onbezoldigde tijd in kruipt (vergaderingen, mailverkeer, telefoons, administratie, bijscholingen, overleg met andere zorgverleners, verslagen,…) en voor onze beschikbaarheid 7 dagen op 7, 24u op 24.

Hoe verloopt de betaling?

Als gedeconventioneerde vroedvrouw blijven we werken met de derdebetalersregeling voor het deel van onze vergoeding dat door de mutualiteit vergoed wordt. Hier hoef jij als zwangere/pasbevallen vrouw niets voor te doen, wij regelen dit rechtstreeks met jouw mutualiteit.

Het overige deel, supplement genoemd, wordt door jou aan ons betaald op het einde van het consult (met QR-code of payconiq bij voorkeur). Je ontvangt hiervan direct een factuur via mail, die je kan doorsturen naar je hospitalisatieverzekering als je die hebt. Afhankelijk van de verzekerde periode en de gedekte waarborgen binnen jouw verzekeringspolis wordt dit supplement volledig of grotendeels terugbetaald door je hospitalisatieverzekering. Aangezien de polissen van verzekeringen heel variabel zijn, is het raadzaam hen te contacteren en na te vragen waar je recht op hebt.

Er worden geen extra, niet-door-hospitalisatieverzekering-gedekte onkosten meer aangerekend (zoals verplaatsingsvergoeding en zorgpermanentie), aangezien dit verwerkt zit in onze correcte verloning.

Op deze manier hoeven onze gedeconventioneerde tarieven niet duurder te zijn voor jou, wel in tegendeel. De supplementen worden normaliter door de hospitalisatieverzekering terugbetaald, wat meestal niet het geval was met de verplaatsingsvergoeding en zorgpermanentie die we aanrekenden als geconventioneerde vroedvrouw.

Overzicht van de supplementen

We streven naar een eerlijk loon naar werk. Het supplement dat we vragen, vult het door de mutualiteit uitbetaalde bedrag aan, om zo tot een correct uurloon te komen. Aangezien er voor elke zorg een ander nomenclatuurnummer en een ander bedrag voorzien is door de mutualiteit, is het supplement ook telkens verschillend.

Je hebt een hospitalisatieverzekering

Het supplement wordt in het overgrote deel van de gevallen volledig of grotendeels terugbetaald door de hospitalisatieverzekering. Er zijn verschillende polissen, met een variabele gedekte periode rondom de geboorte en met een variatie in gedekt bedrag. Je neemt best contact op met hen om te bespreken waar je recht op hebt. Ook in functie van terugbetaling van gynaecoloog, medicatie, ziekenhuisopname, kinesitherapie en dergelijke is dit interessant.

Je hebt geen hospitalisatieverzekering

Als je geen hospitalisatieverzekering hebt en onze tarieven zijn een drempel omdat je je in een moeilijke financiële situatie bevindt, dan bekijken we graag samen wat haalbaar is. Je neemt dan best met ons contact op tijdens de zwangerschap, zodat alles rustig kan besproken worden. We vinden het belangrijk dat iedere zwangere en ieder gezin goede zorg krijgt.

Je hebt recht op verhoogde tegemoetkoming (Omniostatuut)

Als je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming, dan werken we volledig via derdebetalersregeling aan de conventietarieven. Het ligt wettelijk vast dat er dan geen supplementen mogen gevraagd worden.

Een mooie samenvatting

Via deze link krijg je een mooie samenvatting van wat onze deconventie betekent voor jou.

Heb je hier vragen rond, of wens je graag je eigen situatie toe te lichten, dan kan je steeds bij ons terecht voor een kennismakingsgesprek. Want elke zwangere verdient een vroedvrouw.

Hieronder tonen we een overzicht onze kennismakingsmogelijkheden, kinesitherapie sessies en onze workshops.

Verneem hier onze financiële afspraken.

 

 

Mieke Baeyens

Mieke Baeyens

BE14 9730 7962 2583

Liesbeth Simon

Liesbeth Simon

BE90 0017 7152 3932

Kato Putteman

Kato Putteman

BE77 1431 1334 8342

Lichelle De Wilde

Lichelle De Wilde

BE78 0018 9239 1386

Eline Van Der Eecken

Eline Van Der Eecken

BE66 0019 2554 1643