INTERESSANTE LINKS

 

    • Mic Mac Minuscule

www.micmacminuscule.be

De geboortelijst met tweedehandse, duurzame én upcycled kinderspullen. Voor ouders (in spe) die fan zijn van hip, tweedehands & ecologisch nieuw, maar geen zin of tijd hebben om zelf alles bij elkaar te snuisteren.

    • Herbruikbare luiers – Klein Spook

www.kleinspook.be

Een groeiend aantal jonge ouders kiest voor wasbare luiers als milieu- en budgetvriendelijk alternatief voor wegwerpluiers. In sommige steden draagt tien procent van de baby’s wasbare luiers.

Wist je dat:

• Kindjes die enkel wegwerpluiers dragen, daarmee 1.000 kilo extra afval veroorzaken over hun hele luierperiode?

• In heel Vlaanderen acht procent van het restafval uit wegwerpluiers bestaat?

• Wasbare luiers voor minder uitdroging van de huid zorgen en de kans op allergische reacties verkleinen?

• Je tot 800€ per kind kunt besparen met herbruikbare luiers en bij een volgend kindje de besparing nog groter is?

• Kindjes met herbruikbare luiers gemiddeld sneller zindelijk zijn?

We organiseren , in normale tijden, in samenwerking met de Gentse gespecialiseerde webshop Klein Spook gratis informatieavonden over herbruikbare luiers. Je krijgt een realistisch overzicht van de nadelen en de voordelen van herbruikbare luiers, de verschillende luiersystemen die er bestaan, hoe het gebruik van wasbare luiers in de praktijk gaat en nog heel wat extra informatie.

Bovendien kan je de luiers ook meteen uitproberen op een pop of op je eigen baby.

Omwille van Corona worden er geen groep sessie gepland, maar kan je wel een individuele afspraak krijgen.

Info en een afspraak maken kan via Klein Spook: info@kleinspook.be,

    • Draagconsulenten

www.draagconsulent.be

Heb je als ouder vragen over hoe je je kindje veilig en correct kan dragen? Onze geschoolde draagconsulenten bieden al wie wil dragen handige en praktische informatie om ergonomisch te dragen. Ze vertellen je waarom dragen zo waardevol is voor je kind én voor jezelf!

Waarom is het goed om je kindje te dragen?
Je baby op een juiste manier dragen in een veilig, ergonomisch draagsysteem biedt je veel voordelen als ouder. Het is ook goed voor je kindje!

6 grote voordelen van dragen:
– Dragen ondersteunt de veilige hechting van de baby. Dit is essentieel in de ontwikkeling om later een stabiel en evenwichtig zelfbeeld te ontwikkelen.
– Dragen stimuleert een goede hechting tussen moeder en kind, waardoor de kans op postnatale depressies verkleint. Ook voor papa’s is dragen een ideale manier om een diepe band op te bouwen met hun baby.
– Dragen verbetert de communicatie tussen mama en baby doordat moeders die hun kind dragen sneller en beter signalen oppikken en interpreteren. Volgens onderzoek voeden dragende mama’s hun baby hierdoor vaker én langer, wat de gezondheid van het kindje ten goede komt.
– Het gebruik van een ergonomisch draagsysteem is minder belastend voor de knie- en heupgewrichten van de drager dan dragen op de arm. Dragen is ook goed voor mama’s met bekkeninstabiliteit door de spierversterkende werking en de juiste positionering van de heup.
– Dragen is leuk en handig want je kindje is dicht bij je én je hebt je handen vrij om andere dingen te doen!
– Kinderen die gedragen worden, huilen minder. Hierdoor verlopen hun groei en ontwikkeling

Ben je zwanger en heb je al een kindje dat graag gedragen wordt? Dan moedigen we je aan om te blijven dragen! Dragen tijdens de zwangerschap heeft namelijk veel voordelen, zeker vanaf 32 weken:
– Steun bij bekkenpijn
– Een betere houding
– Ondersteuning van de buik

    • Huis van het Kind

www.aalst.be/huis-van-het-kind

Wie opvang zoekt, geen raad weet met een huilbaby of puberende kinderen of met andere opvoedingsproblemen kampt, kan in het Huis van het Kind terecht. Van bij het prille begin van de zwangerschap tot het moment dat je kind afstudeert, helpen onze medewerkers je graag verder met je vragen. Ook grootouders of professionelen zijn welkom voor advies. Onze medewerkers luisteren naar je vragen en zoeken een passend antwoord.